Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tarinoista

Tarinoita kirjoittaessani muistan

001. Että saan lähettää yhden tarinan kerran päivässä ja etten lähetä viittä tarinaa enempää ennen kuin ylläpitäjä on ehtinyt lukea ja arvostella ne kaikki.

002. Kirjoittaa ja lähettää tarinani kokonaisina, jotta ylläpitäjän olisi helpompi antaa palautteensa tarinan luettuaan. Pyrin näin myös kirjoittamaan tarinani talteen jollekin kirjoitusohjelmalle, jotta ne eivät katoaisi bittiavaruuteen Suntuubin temppuilevien vieraskirjojen takia.

003. Tiedän, että tarina on pidempi kuin kymmenen riviä tekstiä ja että pystyn pidentämään tarinaani dialogeilla eli puheenvuoroilla, kuvailulla ja erilaisilla juonenkäänteillä.

004. En kirjoita tarinaani yhteen pötköön vaan muistan kappalejaot ja että puheenvuoro alkaa aina uudelta riviltä, jolloin lukija tietää, kuka sanoo mitäkin eivätkä puhujat mene sekaisin. Tekstini on myös helpompi lukea, kun kaikki teksti ei tule samassa pötkösssä.

005. Ilmoitan tarinani alussa K-16 ja K-18 materiaaleista erikseen, jotta nuoremmat lukijat osaavat varautua tulevan kannalta.

006. Käytän muiden tekemiä hahmoja näiden asettamin ehhdoin ja noudatan heidän luonteitaan ja muita tietojaan. Olen myös ilmoittanut heille käyttäväni heitä tarinassani kyseisen hahmon vieraskirjassa ja ehkä jopa sopinut toisen kanssa, että käytämme toisiamme tarinoissamme.

007. Pyrin välttämään turhat kirjoitusvirheet ja oikolukemaan tarinani ennen kuin lähetän sen. Muutama virhe siellä täällä ei haittaa.

Tarinoiden arvostelusta

Tarinoiden arvosteluun kuuluu palautteen antaminen, drakmojen ja taitopisteiden jakaminen. Annan palautetta sen mukaan, millainen tarina on kokonaisuudessaan ja oliko siellä jotain toistuvia virheitä. Yksittäisistä virheistä en välttämättä huomauta, mutta esimerkiksi toistuvista pilkkuvirheistä saatan jo sanoa jotakin. Lisäksi palautteessa kerron, mikä tarinasta jäi mieleen ja niin edelleen.

Taitopisteitä saa jokaisesta tavallisesta tarinasta 2, etsintäretkistä 4. Ne kertovat edistyksestäsi Puoliveristen leirissä ja niillä voi ostaa tiettyjä erikoisuuksia, joista tulee aina etukäteen ilmoitus sinulle henkilökohtaisesti. Drakmoja saa jokaisesta tarinasta 5 ja niillä voi ostaa leiripuodista tavallistakin tavallisempia tavaroita itselleen tai lahjaksi toisille leiriläisille.

Huom! Palautetta annan aina, mutta jotta ansaitsisit taitopisteitä ja drakmoja on sinun huolehdittava, että tarina täyttää vaaditut pituuskriteerit eli on pidempi kuin sen kymmenen riviä.

edellinen sivu x seuraava sivu

©2019 Camp Half-Blood - suntuubi.com