Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kysymykset

001. Haittaako, etten ole lukenut yhtäkään kirjaa?

Ei haittaa. Olen pyrkinyt kirjoittamaan mahdollisimman tarkasti tietoa Puoliveristen leiristä ja ylipäätään kirjojen maailmasta ja ideasta, jotta keltanokatkin pystyivät halutessaan liittymään. Kirjoista eroava tarina ei myöskään tapa, joten ei mitään hätää, jos tarinasi vähän poikkeaa niiden maailmasta. Jos päätäsi vaivaa kysymys, voit tulla vieraskirjaan kyselemään niin paljon kuin huvittaa. Voit myös etsiä ympäri nettiä erilaista tietoa, Camp Half-Blood Wikistä löytyy aika paljon infoa englannin kielellä.

002. Saanko tehdä toisen hahmon ensimmäisen lisäksi?

Saat puolestani tehdä niin monta hahmoa samaan aikaan Camp Half-Bloodiin kuin haluat, kunhan sitten muistat kirjoittaa kaikilla. Ymmärrän kyllä, ettei silti kaikilla pysty välttämättä kirjoittamaan edes sitä yhtä tarinaa kuukaudessa, jos yhdellä kirjoittajalla on esimerkiksi kymmenen hahmoa. Hahmoja ollessa enemmän riittä, että kirjoitat edes yhdellä kerran kuukaudessa tai ilmoitat olemassa olostasi vieraskirjassa. Jos haluat kuitenkin vaihtaa vanhan hahmosi kokonaan uuteen, niin ilmoita siitä erikseen vieraskirjassa.

003. Otatko muita ylläpitäjiä sivuille?

Toistaiseksi en ota ja jos joskus otan niin otan vain sellaisen tai sellaisia, jotka tunnen jo entuudestaan suhteellisen hyvin. En aio siis täysin ventoviarasta ottaa avukseni, vaikka tämä lähettäisi kuinka lupaavan ja asiallisen hakemuksen yksityisellä vieraskirjaan. Haluan kuitenkin tuntea ylläpidon toverin edes jotenkin, jotta pystyn antamaan tälle vastuuta hyvillä mielin.

004. Saako Kolmelle suurelle tehdä lapsia?

Saa, mutta rajoitan tätäkin hieman, jottei nurkissa kuhise vain voimakkaimpien jumalien lapsia tallomassa tavallisempien ja pikkujumalien lapsia jalkoihinsa. Jos sivuilla on yhteensä kymmenen leiriläistä niin olisi suotavaa, jos puolet heistä ei olisi kolmen suuren lapsia. Pyrkikäämme noudattamaan, että kolmea tavallisen jumalan tai pikkujumalan lasta kohti olisi yksi kolmen suuren lapsi. Muista siis tarkistaa leiriläisten lista ennen liittymistäsi.

005. Saako Heralle, Artemiille tai Hestialle tehdä lapsia?

Herasta ja Hestiasta voidaan keskustella, vaikka heillä ei pitäisi olla lapsia, koska Hera on avioliiton ja naisten jumalatar sekä Zeuksen vaimo ja Hestia on vannonut neitsyyttä. Heidän kohdallaan joustan kuitenkin vain, jos olet keksinyt tarpeeksi hyvän perustelun sille, miksi hahmosi pitäisi olla heidän lapsensa. Artemiin kohdalla en kuitenkaan jousta, minkä johdosta hän pysyy neitsyyttä vannoneena jumalattarena. Artemiilla on kuitenkin metsästäjänsä, joten voit aina liittyä heihin olit sitten sumun läpi näkevä kuolevainen tai puoliverinen.

006. Voiko hahmoni toinen vanhempi olla titaani?

Ei, koska silloin hahmosi olisi puolititaani eikä puolijumala. Puolititaanina hän ei edes pääsisi Puoliveristen leiriin ellei joku päästäisi tai kutsuisi häntä leiriä suojaavan rajan yli. Hahmossa voi kuitenkin virrata titaanin verta vähän, jos tämän toinen vanhempi on sukua titaaneille, mutta tällöin hän ei ole silti puolititaani vaan puolijumala.

007. Voivatko molemmat vanhemmat olla jumalia?

Eivät voi, koska silloin hahmosi olisi jumala eikä puolijumala. Toisen vanhemman on oltava aina tavallinen kuolevainen, jotta hahmostasi voisi tulla puolijumala eli puoliverinen. Hänen sukulaisensa voi kuitenkin olla myös puolijumala, esimerkiksi isä tai isoäiti.

008. Voinko tehdä roomalaisen puolijumalan?

Voit, mutta tässäkin koskee sama sääntö kuin kolmen suuren lapsissa, mutta vähän eri muodossa. Eli jos on yhteensä kymmenen leiriläistä olisi suotavaa, jos heistä puolet eivät olisi roomalaisia puoliverisiä. Kolmea kreikkalaista puoliveristä kohti yksi roomalainen on sopiva sääntö. Ota kuitenkin huomioon, että kreikkalaiset ja roomalaiset on pyritty aina pitämään erillään toisistaan ja siitä johtuen ei ole yleistä, että kreikkalainen on Jupiterin leirillä ja roomalainen Puoliveristen leirillä.

009. Voiko kirjojen hahmoja käyttää tarinoissaan?

Voi. Percy ja kumppanit voivat juoksennella tarinoissanne vapaasti, kunhan muistatte noudattaa heidänkin luonteitaan ja taustojaan. Voitte käyttää myös hahmoja, jotka kuolivat kirjoissa, kuten esimerkiksi Lukea. Myös titaanien käyttäminen on sallittua.

010. Mitä aikaa tällä leirillä eletään?

Camp Half-Blood ei ole määritellyt erikseen, mitä aikaa leiriläiset saavat tarinoissaan elää. Leiriläiset saavat päättää itse, elävätkö aikaa ennen Percy Jacksonia ja Olympoksen sankareita vai niiden välissä vai niiden jälkeen. Leiriläiset saavat myös päättää, ottavatko ollenkaan kirjojen tapahtumia huomioon.

011. Saanko itse päättää määrittämisen ajankohdasta?

Saat, koska se on tärkeä osa tarinaasi. Määrittämisen myötä hahmosi saa tietää, kuka hänen toinen vanhempansa on jumalista. Joskus jumalat muistavat määrittää lapsensa heti, kun nämä saapuvat leirille, mutta joskus he eivät "muista" määrittää näitä ollenkaan.

©2019 Camp Half-Blood - suntuubi.com