Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Puoliveriset

Puoliveriset eli puolijumalat ovat puoliksi ihmisiä ja puoliksi jumalia eli he ovat tavallisen kuolevan ihmisen ja jumalan lapsia. He eivät ole kuolemattomia kuten jumalat vaan he vanhenevat ja kuolevat kuin ihmiset. Jumalallisen veren ansiosta heillä on kuitenkin kykyjä, jotka mahdollistavat erilaisten urotekojen tekemisen, joihin tavallinen ihminen ei pystyisi.

Puoliverisillä on usein luki- ja tarkkaavaisuushäiriö. Lukihäiriö johtuu siitä, että puoliveristen eivot on tehty ymmärtämään muinaiskreikkaa. Tarkkaavaisuushäiriö taasen johtuu soturin reflekseistä, jotka pitävät puoliverisen taistelussa hengissä. Puoliveristen aistit ovat muutenkin paremmat kuin tavallisella kuolevaisella. Puoliverisillä on usein myös jumalvanhemmiltaan perittyjä ulkonäöllisiä ominaisuuksia kuten silmienväri ja joskus myös erilaisia kykyjä.

Puoliverisen lapsen saavuttaessa tietyn iän, yleensä varhainen teini-ikä, hänen voimansa alkavat näkyä. Siitä lähtien myös hirviöt pystyvät haistamaan heidän tuoksunsa. Tuoksu vahvistuu, kun puoliverinen lapsi saa tietää puolijumaluudestaan. Jos lapsi on voimakkaamman jumalan, kuten esimerkiksi jonkun kolmesta suuresta, hänen tuoksunsa voi olla vahvempi. Jos lapsi ei koskaan saa tietää olevansa puoliverinen tai hän on pienemmän jumalan lapsi, hirviöt voivat jättää hänet kokonaan rauhaan.

Yleensä kaitsijan viroissa toimivat satyyrit etsivät puoliverisiä soluttautumalla esimerkiksi kouluihin. Puoliverisen löytäessään nämä tarkkailevat ensin tätä ollakseen varmoja, että lapsi on puoliverinen ennen kuin tuovat tämän leirille. Leirillä uudet puoliveriset leiriläiset sijoitetaan Hermeen mökkiin, koska Hermes on matkalaisten suojelija, kunnes heidän vanhempansa määrittävät heidät - tai siis, jos he määrittävät. Jumallilla kun on välillä tapana "unohtaa" lapsensa. Määrityksen jälkeen puoliverinen siirtyy hänen vanhempansa mökkiin, mikäli tällä on sellainen leirillä, sillä kaikilla jumalilla ei ole vielä mökkiä olemassa leirillä.

Yleisimmät perityt ominaisuudet ja kyvyt

Zeuksen lapsilla on useimmiten sähkönsiniset silmät. He pystyvät myös hallitsemaan sähköä.

Poseidonin lapsilla on useimmiten merenvihreät silmät. He pystyvät hallitsemaan vettä ja ymmärtävät sekä pystyvät puhumaan hevoseläinten kanssa.

Haadeksen lapsilla on useimmiten tummat hiukset, tummat silmät ja kalpea iho. He pystyvät muun muassa varjomatkustamaan ja kommunikoimaan kuolleiden kanssa.

Dionysoksen lapset ovat urheilullisia ja he pystyvät vaikuttamaan kasvien kasvamiseen.

Hermeksen lapset ovat viekkaita ja taipuvaisia varasteluun, missä he ovatkin äärimmäisen taitavia - pidä siis tavaroistasi huoli heidän lähettyvillään.

Athenen lapsilla on useimmiten äidiltä perityt myrskyn harmaat silmät tai muuten, mutta eri sävyiset harmaat silmät. He ovat myös varsin älykkäitä ja taitavia mm. strategioinnissa. Usein yksi heidän intohimoistaan on arkkitehtuuri.

Apollonin lapset ovat varsin taiteellisia ja taitavia laulajia, jousiampujia sekä parantajia. Joillakin heistä ilmenee myös kyky ennustamiseen, vaikka he eivät vedä vertoja oraakkelille.

Demeterin lapset ovat taitavia puutarhanhoidossa, mitä he harrastavatkin usein mielellään. Heillä osaavat vaikuttaa myös kasvien kasvamiseen kuten Dionysoksen lapset.

Afroditen lapset ovat kauniita ja komeita, minkä  ovat perineet äidiltään. Harva heistä osaa myös lumopuhua.

Areen lapset ovat varsin sotaisia ja agressiivisia luonteiltaan ja he ovat varteen otettavia vastustajia. He ovat usein kilpailuissa nokikkain Athenen lasten kanssa.

Hefaistoksen lapset ovat taitavia käsistään ja viihtyvät usein pajan uumenissa. He ovat ulkonäöltään usein aika rujoja eivätkä yhtä kauniita kuin Afroditen lapset. Joillekin Hefaistoksen lapsille on suotu harvinainen kyky, tulenhallinta.

Vaikka en listannutkaan kaikkia jumalia saatika kaikkia kykyjä ja ominaisuuksia se ei tarkoita sitä, ettetkö saisi itse keksiä niitä lisää. Sinun ei myöskään ole pakko noudattaa listattuja kykyjä ja ominaisuuksia, jos et halua.

©2019 Camp Half-Blood - suntuubi.com