Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Jumalat

Kolme suurta

Zeus on Olympuksen ylijumala, ukkosen jumala ja taivaan valtias sekä yksi Kolmesta suuresta eli Poseidonin ja Haadeksen veli. Zeuksella ei saisi olla lapsia sopimuksen mukaan, jonka hän solmi veljiensä Poseidonin ja Haadeksen kanssa. Heidän lapsensa kun ovat voimakkaampia ja vaarallisempia kuin muiden jumalten lapset. Zeuksen vallanmerkki on mestarisalama.

Poseidon on merten, hevosten ja maanjäristysten jumala sekä yksi Kolmesta suuresta eli Zeuksen ja Haadeksen veli. Poseidonilla ei saisi olla lapsia sopimuksen mukaan, jonka hän solmiveljiensä  Zeuksen ja Haadeksen kanssa. Heidän lapsensa kun ovat voimakkaampia ja vaarallisempia kuin muiden jumalten lapset. Poseidonin vallanmerkki on kolmikärki.

Haades on kuolleiden ja rikkauksien hallitsija ja Manalan valtias sekä yksi Kolmesta suuresta eli Zeuksen ja Poseidonin veli. Haadeksella ei saisi olla lapsia sopimuksen mukaan, jonka hän solmi veljiensä Zeuksen ja Poseidonin kanssa. Heidän lapsensa kun ovat voimakkaampia ja vaarallisempia kuin muiden jumalten lapset. Haades asuu manalassa vaimonsa Persefonen kanssa, hän voi käydä Olympuksella ainoastaan talvipäivän seisauksen aikaan. haadeksen vallanmerkki on pimeyden kypärä.

Olympoksen muut jumalat

Hera on avioliiton ja naisten jumalatar sekä Zeuksen puoliso. Heralla ei ole lapsia - tai ainakaan hänellä ei pitäisi olla lapsia. Inhoaa miehensä Zeuksen puoliverisiä lapsia eniten, vaikka ei muutenkaan juuri pidä puoliverisistä. Heran tunnus on riikinkukko.

Dionysos on viininjumala, joka tunnetaan myös Puoliveristen leirin johtajana herra D:nä ja sillä lempinimellä häntä on parasta kutsuakin ellei halua kokeilla onneaan. Zeus määräsi hänet rangaistukseksi leirin johtoon, koska Dionysos oli loukannut isäänsä ihastumalla metsänymfiin, johon häntä oli kielletty koskemasta. Hänellä on tapana lausua tahallaan puoliveristen nimet väärin. Dionysoksen tunnus on viinirypäleterttu.

Hermes on jumalten sanansaattaja, kaupan, tieteen, lääkäreiden ja varastamisen jumala sekä matkustajien suojelija. Hermeen tunnus on käärmesauva eli Caduceus, sanansaattajan sauva. Hermeen mökkiin asuttuvat asumaan kaikki määrittämättömät puoliveriset sekä ne puoliveriset, joiden vanhemmilla ei ole omaa mökkiä leirillä.

Athene on viisauden ja sodan jumalatar sekä Ateenan suojelija, joka nimettiin kyseisen jumalattaren mukaan. Athene tunnetaan myös nimellä Pallas Athene. Athenen tunnus on pöllö.

Apollon on Auringon, taiteen, ennustuksen, runouden ja musiikin jumala. Apollonilla on kaksoissisko Artemis. Apollonin tunnuksia ovat muun muassa lyyra ja laakeriseppele.

Artemis on Kuun, metsästyksen ja hedelmällisyyden jumalatar sekä eläinten suojelija. Artemiksella on kaksoisveli Apollon. Artemis on vannonut ikuista neitsyyttä, hänellä ei ole siis lainkaan lapsia. Artemiilla on kuitenkin metsästäjät, jotka toimivat hänen perheenään. Artemiin tunnus on jousi.

Demeter on viljan, kasvun ja sadonkorjuun jumalatar. Hän on myös Haadeksen vaimon, Persefonen äiti. Demeterin tunnuksia ovat muun muassa viljan tähkä ja runsaudensarvi.

Afrodite on kauneuden, rakkauden ja lisääntymisen jumalatar. Hän on myös sepäntaidonjumalan Hefaistoksen vaimo, mutta Afroditella on suhde sodan jumala Areksen kanssa. Afroditen tunnus on kyyhkynen.

Ares on sodan jumala. Hänellä on suhde kauneuden ja rakkauden jumalattaren Afroditen kanssa, vaikka Afrodite onkin Hefaistoksen vaimo. Areen tunnuksia ovat muun muassa villisian pää ja miekka.

Hefaistos on sepäntaidon, tulen ja tekniikan jumala. Hän on myös Afroditen mies ja tietoinen vaimonsa suhteesta Areen kanssa. Hefaistos ei ole järin komea vaan karu ulkonäöltään, Hera heitti poikansa Olympukselta alas tämän ollessa vielä lapsi. Hefaistoksen tunnus on moukari.

Pikkujumalat

Aiolos Tuulten hallitsija.
Aither Ilmapiirin, kirkkauden ja taivaan jumala.
Boreas Pohjoistuulten jumala.
Eos Aamuruskon jumalatar.
Epione Kivunlievityksen jumalatar.
Eris Eripuraisuuden jumalatar.
Eros Rakkauden jumala.
Euros Itätuulen jumala.
Fantasos Uniennäön jumala.
Gaia Maan jumalatar, maaemo.
Hebe Nuoruuden jumalatar.
Hekate Yön, noituuden ja aaveiden jumalatar.
Helios Auringon jumala.
Hestia Kotilieden ja tulen jumalatar.
Hypnos Unen henkilöitymä.
Iris Sateenkaaren jumalatar, myös jumalten sanasaattaja.
Kybele Luonnon, elinvoiman ja vuorten jumalatar.
Morfeus Unien jumala.
Nemesis Oikeudenmukaisuuden, koston ja tasapainon jumalatar.
Nike Voiton jumalatar.
Notos Etelätuulen jumala.
Nyks Yön jumalatar.
Pan Paimenten, karjalaumojen ja villinluonnon jumala.
Persefone Kevään ja kasvillisuuden jumalatar.
Selene Kuun jumalatar.
Tykhe Onnen ja sattuman jumalatar.
Zefyros Länsituulen jumala.

 

©2019 Camp Half-Blood - suntuubi.com